Współzarządza zespołem prawa żywnościowego oraz Italian Desk. Członek zespołu Life Sciences i IP & TMT.
Specjalizuje się w szeroko pojętym prawie żywnościowym, międzynarodowym prawie handlowym oraz doradztwie w ekspansji zagranicznej przedsiębiorstw, w szczególności na rynek włoski.
Wspiera klientów w postępowaniach kontrolnych i administracyjnych prowadzonych przez organy nadzoru rynku, w tym IJHARS, IH, IS, UOKiK, IOŚ. Reprezentuje klientów w postępowaniach sądowych i polubownych, w tym w sprawach dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności oraz czynów nieuczciwej konkurencji. Doradza również podmiotom z branży farmaceutycznej, w tym aptekom i dystrybutorom leków oraz wyrobów medycznych.
Sprawuje funkcję koordynatora ds. sprzedaży alkoholu online w Izbie Gospodarki Elektronicznej.
Zasiada w zarządzie AgriFood Law Commission UIA (International Association of Lawyers).
Członkini międzynarodowych organizacji prawniczych: Legalmondo, UIA, AIGLI
Dwukrotna stypendystka programu Erasmus. Studiowała na Uniwersytecie LUISS Guido Carli w Rzymie.
Wybrane doświadczenia
Doradzała m.in.:
- w zakresie projektów infrastrukturalnych i zamówień publicznych: Salini Impregilo i Salini Polska, Województwu Małopolskiemu oraz Gminie Miejskiej Kraków,
- w ramach Italian Desk: włoskim przedsiębiorcom z branży budowlanej, przemysłowej, handlowej oraz ze świata mody i sportu,
- w zakresie prawa spożywczego: jednemu z największych przedstawicieli sektora retail w Europie, włoskim producentom owoców i warzyw, polskim dystrybutorom i producentom żywności